Kuzey Teve

Gülmen: Bizi açlıkla terbiye etme politikasına karşı direnmekten vazgeçmiyoruz

Gülmen: Bizi açlıkla terbiye etme politikasına karşı direnmekten vazgeçmiyoruz
Gençağa Karafazlı( karafazli@msn.com )
114 views
03 Ocak 2021 - 12:50
Spread the love
Kanun hükmünde kararnamelerle ihraç edildikleri işlerine geri dönmek için 63 gündür Semih Özakça’yla beraber açlık grevi yapan Nuriye Gülmen, hükümet kendilerine yüz çevirdikçe direnişi sürdüreceklerini söyledi. Deutsche Welle’den Hilal Köylü’ye konuşan Gülmen, protesto yöntemi olarak açlık grevini seçmelerinin sebebini “Açlık grevi dünyada ve özellikle adaletsizliklerle dolu Türkiye’de haksız bir şekilde işinden olan insanların işlerine dönmek için başvurdukları bir yöntem. Türkiye’de daha çok ölüm oruçlarıyla biliniyor. Geçmişe biraz baktığınızda, işini isteyen emekçilerin açlık grevi yürüttüklerini öğrenebilirsiniz. Böyle bir gelenek var ülkemizde. İşine dönmek isteyen taşeron bir işçi açlık grevi başlatıp, işine dönebilmişti” diye açıkladı. Haksız yere işten atıldıklarını herkese anlattıklarını, bilinirlik kazandıklarını ve seslerini duyurmak için ellerinden geleni yaptıklarını dile getiren Gülmen, “Eylemi bilmeyen, duymayan kalmadı adeta. Gözaltına alınıp, serbest bırakıldık. Haklılığımızı anlatmaktan vazgeçmedik ama hiçbir şekilde hükümetin dikkatini çekemedik. Bizi hiç dinlemek istemediler. Bütün bu eylemlerin arkasından da açlık grevi geldi” dedi.

KAVGAMIZI SÜRDÜRECEĞİZ

63 gündür süren eylemlerini ‘basit’ diye niteleyen Gülmen, “Biz basit bir şey istiyormuşuz gibi görülebilir. Evet, basit bir şey istiyoruz, temel bir hakkımızı istiyoruz. İşimizi istiyoruz. Bunun için de sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Bizi açlıkla terbiye etme politikasına karşı direnmekten vazgeçmiyoruz” dedi. Halkın desteğini yanlarında gördüklerini söyleyen Gülmen, hükümte de “Bu bir ekmek kavgası. İşimize sahip çıkmaya çalıştığımızı herkesin bilmesi bize güç veriyor. Ama şunu da biliyoruz ki, bize hükümet yüz çevirdikçe, biz de direnişimizi, ekmek kavgamızı sürdüreceğiz” diye seslendi. Gülmen, basında haber olmamalarına ilişkin şu ifadeleri kullandı: “Ana akım medyanın ‘AKP basını’ olarak adlandırıldığı bir süreçten geçiyoruz. Eleştirel dediğimiz çok az sayıdaki basın yayın kuruluşu bizim durumumuzu baştan sona haber yapabildi, bir de elde kalan internet siteleri. Direnişimizin ilk başlarında günlük haberlere biraz daha çok giriyorduk ama ana akımda nerdeyse hiç girmiyoruz artık.”

MUHALEFETTEN DAHA ÇOK DESTEK BEKLİYORUZ

Başından beri eylemlerini takip eden CHP ve HDP’li vekillerin olduğunu ancak muhalefetten yeterince destek alamamaktan yakınan Gülmen, “Bizim yaşadıklarımızı, protestolarımızı başından beri takip edip, toplumun gündemine taşımaya çalışan CHP ve HDP’li milletvekilleri var elbet. Ancak, muhalefetin de bu konunun üzerinde yeterince durduğunu düşünmüyorum. Onlardan daha çok destek bekliyoruz” dedi. Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın sağlık durumu kötüye gidiyor. Gülmen, sağlık durumunu ve hissetiklerini de şöyle tarif etti: “Konuşmakta ve yürümekte zorlanıyorum ama kendimi iyi hissediyorum. Çok iyi hissediyorum hatta. Direnenler her zaman iyimser ve umutlu olurlar. İnsanlar, içinden geçtiğimiz süreç için ‘Bu karanlık bitmeyecek’ diyor ancak biz burda bir mum yaktık. Karanlığa teslim olmayacağız. Başından beri sıkı sıkı sarıldığım umudumu kaybetmeyeceğim. Sonuna kadar dayanacağım. İşime geri döneceğime inanıyorum. Çünkü ben haksız yere, gerekçesiz bir şekilde işimden atıldım. İşime dönmek benim hakkım ve bu hakkımı kazanmak için ne gerekiyorsa yapacağım.” Gülmen, ‘FETÖ’ iddiasıyla açılan soruşturma gerekçesiyle Selçuk Üniversitesi’ndeki görevinden uzaklaştırılmış, 6 Ocak’ta yayınlanan 679 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’yle ihraç edilmişti. Özakça da Mardin Mazıdağı Cumhuriyet İlkokulu’ndaki sınıf öğretmenliği görevinden 675 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’yle ihraç edilmişti. Gülmen ve Özakça, 10 Mart’ta Ankara’da açlık grevine başlamıştı.

PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -