DEKAP, Elektrik Mühendisleri Odası’nın Düzenlediği, ‘Başka Bir Kamusallık Mümkün’ Çalıştayında Yaşam Mücadelesini Anlatıyor…
Kısa adı DEKAP olan Derelerin Kardeşliği Platformu, başta hidroelektrik santral (HES) projeleri olmak üzere, doğal yaşam alanları üzerinde yapımı planlanan çeşitli projelere karşı, yaşam ve çevre mücadelesini sürdürüyor.
Doğal yaşam alanlarında HES ve benzeri projeler, taşocakları, maden aramaları, çimento tesisleri, termik ve nükleer santraller ile yaylaları birbirine bağlayacak olan yol projelerine karşı mücadele eden köylülerle dayanışma içerisinde çalışmalarını sürdüren DEKAP, mücadeleleri çeşitli etkinliklerle de kentlere ve metropollere taşıyor.
Mücadelelerin verildiği bölgelerin dışındaki kentlerde düzenlenen çeşitli, panel, konferans, oturum ve forumlara katılan DEKAP Yürütme Kurulu Üyeleri ve temsilcileri, mücadele verilen bölgelerdeki halk direnişlerini, demokratik ve hukuksal mücadeleyi, görselleriyle birlikte anlatıyor.
Daha önce Ankara’da MTA Kültür Merkezinde düzenlenen çalıştayda, ‘Toplum ve Doğa İçin Su’ başlıklı panelde, su ve yaşam mücadelesini anlatarak, ‘yaşam için su’ vurgusu yapıldı.Elektrik Mühendisleri Odası Genel Merkezi tarafından düzenlenen çalıştay yapıldı.
Ankara’da, Ankara Üniversitesi Cebeci Kampusu içerisinde yer alan Avrupa Toplulukları Araştırma ve Uygulama Merkezi ATAUM’da düzenlenen ve 3 gün boyunca devam edecek olan ‘Başka Bir Kamusallık Mümkün’ çalıştayı kapsamında, çeşitli sunumlar yapılacak, bildiriler sunulacak ve raporlar kamuoyuna açıklanacak.
EMO’nun22 Mayıs’ta başlayacak olan çalıştayı kapsamında, 24 Mayıs Pazar günü ise ‘Ortak Yaşamlar ve Direniş’ konulu bir de forum düzenlenecek.
Yurt genelindeki yaşam mücadelesinin anlatılacağı Forum, çalıştayın yapılacağı Ankara Üniversitesi ATAUM’da aynı gün 15.30’da başlayacak.
Yurt genelinden işçi ve çevre direnişleri, siyasi oluşum ve çalışmalar, forum ve dayanışma gruplarının da etkinliklerini anlatacağı forumda DEKAP’tan ise özellikle Doğu Karadeniz Bölgesi’nde yapımı planlanan HES projeleri başta olmak üzere, maden ve taşocakları ile çeşitli tesislere karşı verilen yerel halk mücadelesini anlatacak.