Kuzey Teve

296 views
06 Aralık 2022 - 9:26
Spread the love

Çanakkale Kazdağları’nda Cengiz Holding tarafından yapılan maden arama projesi kamuoyunda büyük tepkilere sebep olmuştu. Bugün projenin iptal davası görülecek.

Çanakkale Kazdağları’nda 2019 yılında Cengiz Holding’e verilen maden arama projesi kamuoyunda büyük tepkilere sebep olmuştu. Vatandaşlar ve bazı sanatçılar Kazdağları’na giderek maden projesine karşı eylem yapmıştı.

Projenin iptaline karşı vatandaşlar tarafından açılan dava Çanakkale Adliyesi’nde görüşülmeye başlandı.

Dava devam ederken Cengiz Holding’in İstanbul Üsküdar’da bulunan merkezinin önünde kalabalık bir grup toplandı. Basın açıklaması yapmak isteyen gruba polis ekipleri izin vermedi. 7 aktivist gözaltına alındı.

Gözaltılarla ilgili açıklama yapan çevre aktivisti ve Avukat İsmail Hakkı Atal, şöyle dedi:

“Arkadaşlarımız İstanbul Üsküdar’da Cengiz Holding’in önünde basın açıklaması yapmaya çalışırken gözaltına alındılar ve Üsküdar Emniyet Amirliği’ne götürülüyorlar. Yapılan tamamen hukuksuz ve yasaya aykırı. Herkes önceden izin almaksızın basın açıklaması yapma hakkına sahiptir. Anayasal haklarını kullanan yurttaşlara kanunsuz emir uygulayarak gözaltı yapan, yaptıran tüm kamu (parti) görevlilerini ve Mehmet Cengiz ‘i Savcılığa şikâyet ettikten sonra verilecek takipsizlik kararını Anayasa mahkemesine taşıyarak gelecekte hepsinin yargılanmasını sağlayacağız. O amir de 5’li çeteyle birlikte yargılanacak.”

Gözaltına alınan isimler ise şu şekilde:

Osman Akkuş
Sultan Torbacıoğlu