Kuzey Teve

betnis giriş
betnis
yakabet giriş

“DEVLET YAŞAM ALANLARIMIZI CENGİZİN TAŞI İÇİN KATLEDİYOR”

“DEVLET YAŞAM ALANLARIMIZI CENGİZİN TAŞI İÇİN KATLEDİYOR”
210 views
22 Nisan 2021 - 8:20
Spread the love

Rize ,İkizdere ilçesi işkencedere vadisinin katledilmesine karşı direnen yurttaşların üzerine kepçeleri sürdüler. Yurttaşlar yaşananlara direnerek tepki gösterdiler.

“DEVLET YAŞAM ALANLARIMIZI CENGİZİN TAŞI İÇİN KATLEDİYOR”

GENÇAĞA KARAFAZLI -HÜSEYİN ALTUN

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Cengiz İnşaat’ın İyidere Lojistik inşaatı için taş ocağı yapacağı Rize İkizdere’deki İşkencedere Bölgede Rumların yaşadığı dönemde Rumca adı Eskencidere idi) Vadisi’ne dün jandarma desteğiyle giren kepçelere karşı direnen yurttaşlar bu sabah polis ve Jandarma eşliğinde gelen kepçelere karşı direndi ancak direnişi Jandarma ve Polis tarafından engellendi.

Kepçenin işkencedere vadisine Polis ve Jandarma desteği ile girdiği esnada kepçenin önüne duran Dursun Baş adlı yurttaş önce Jandarma görevlileri ile tartıştı ardından kepçeyi vadiye sokmaya çalışan kepçe operatörü ile tartıştı. Tüm çabasına rağmen kepçenin vadiye girişini engelleyemeyen Baş bu kez kepçenin önüne atladı  ancak kepçe operatörü yoluna devam ederek yurttaşı kepçenin küreği ile iterek attı. (o anlar kameralara yansıdı)

Polis ve Jandarma Vadiyi yol boyunca trafiğe hem de yayaların geçişine barikatlar kurarak kapattı.

Yaşananları duyan yurttaşlar işkencedere vadisinde toplanmaya başladı. Yurttaşlar vadinin katledilmemesine karşı direneceklerini açıkladı.

DÜN NELER YAŞANDI

Bir aydan beri işkencedere vadisinde kurulan direniş çadırında nöbet tutan Yurttaşlardan Dursun Baş, yaşadıklarını şöyle aktarmıştı.

“Sabah bir tabur askerle gelmişler. Vadi girişinde jandarma barikatı oluşturdular, vadiye girişimize izin vermiyorlar. Nöbet tuttuğumuz yerden iş makinelerini götüremeyen şirket yetkilileri, başka alanlardan gizlice İşkencedere vadisine girip çalışmaya başladılar. Bazı arkadaşlarımız çalışma yapılan alana ulaştı. Çalışma izinlerinin olup olmadığını sordular ancak herhangi bir izin belgesi gösteremediler. Gösterilen tepkiler sonrası iş makineleri çalışmayı sonlandırıldı ve makine şehre geri getirildi.

Gürdere köyümüzün muhtarı ve köylülerden oluşan heyet şu anda İkzidere Kaymakamı ile konuyla ilgili görüşüyorlar cumhurbaşkanı hemeşerimiz Erdoğan’a sesleniyorum acele kamulaştırma kararını birdaha gözden geçirsin bu cennet vadimiz katledilmesin” şeklinde açıklamalarda bulunmuştu

“BUGÜN ONLARCA JANDARMA VE POLİS GELDİ

Bu sabah işkencedere vadisine 6 minibüs jandarma ve polis araçlarının geldiğine dikkat çeken Dursun Baş sabah yaşadıklarını şu şekilde dile getirdi.

Dün olduğu gibi bugün Jandarma ve polis eşliğinde iş makinesi nöbet tüttüğümüz vadi girişine gelerek önce Jandarma ve Polis vadi girişine barikat oluşturdu ardından vadi girişinde çadır tutuğumuz yetmedi sabahta jandarma ve

“Biz bu koruma altında olan SİT alanı ilan edilmiş bölgemizin katledilmesini istemiyoruz. Bu cennet vadi bizim yaşamımızdır. Bu vadiyi Cengiz inşaat için katletmeyin diyoruz. Başka uygun olabilecek alanlar taş ocağı için bulunabilir. Bizim bu vadimizden 3 km uzağından aktif olarak çalışan 2 taş ocağı var gitsin oradan taş alsınlar diyoruz.

“DEVLET VADİMİZİ KATLEDECEK CENGİZ İNŞAATA TAŞ VERECEK”

Burada yapılacak olan çalışma yasal değil. Bu vadide taşocağı açılacak olan yerde daha önce başka bir firma taş ocağı açmak istedi yargıya baş vurduk ve yargı bu vadiden taş ocağı açılmasının uygun olmadığına karar vermişti. Şimdi ayni yer ve aşağısında Devlet kendi gücünü kullanarak alt yapı bakanlığı adına Trabzon 11.bölge müdürlüğü adı altında taş ocağı açarak İyidere’de Lojistik merkezi inşaatını yapacak olan Cengiz inşaata taş verecek. Burada Cengiz inşaatın iş makineleri daha doğrusu onun belirlediği bir taşeron tonlarca dinamit patlatarak taş çıkartacak. Bu koruma altına alına 200 vadiden biri işkencedere vadimiz Cengiz için katledilecek buna karşı direneceğiz” dedi

Dursun baş açıklama yaptığı şu sıralarda onlarca yurttaş vadiye çıkarak kadın çocuk çalışma yapacak olan kepçeyi vadiden çıkartmak için mücadele ettiği bilgileri geldi yurttaşlar kadın yurttaşlarında vadiye girdiği kepçeye karşı direndiği fotoğraflarını da bizimle paylaştı.

Jandarma görevlileri çekim yapan yurttaşları engellemeye çalıştı bu esnada kadınların olaya müdahale ettiği yaşanan tartışmamaların  ardından kepçenin çalışmasını kadınların durdurduğu görüntülerde yansıdı.

İşkencedere vadisine kepçelerin girdiği haberlerinin medyada yer alması sonrası  il dışında bulunan bir çok ikizdere’li yurttaşın  bugün İkizdere ye giderek yurttaşların direnişine destek verecekleri öğrenildi.

PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -