Kuzey Teve

betnis giriş
betnis
yakabet giriş

Ordu’da bitmeyen katliam !!!

Ordu’da bitmeyen katliam !!!
269 views
25 Ocak 2021 - 21:43
Spread the love

Her dönem bürokratlarla yakın ilişki kurarak diğer taraftan yaklaşık 20 yıldır Melet’i yağmalayarak tarihi Kurul Kalesi’ne tırmanan şirket, müdahale edilmezse bir tarihi yok etmek üzere.

10 yılı aşkındır arkeolojik kazı yapılan Kurul Kalesi’nin eteklerinde, bir o kadar yıldır da bir doğa katliamı yapılıyor. Özel bir firmanın tonlarca dinamit patlatarak ve iş makinaları ile dere yatağından Kurul’un zirvesine doğru devam ettiği doğa katliamı, aylar sonra yeniden başlarken, malzeme alımı için yeniden izin verilmeyeceğini söyleyen il yöneticilerin lafı da askıda kaldı, bir şirketin gücü altında ezildiler.

“Yetkililer nerede? ”

Kurul’un eteklerinde bu katliam devam ederken başta sosyal medya olmak üzere sivil toplum kuruluşlarının ve duyarlı vatandaşların da tepkisi devam ediyor. Araştırmacı-yazar Hikmet Pala’da sosyal medya aracılığı tepkisini bir kez daha şu sözlerle dile getirdi;

“Burası Ordu Kurul Kalesi. Türkiye’nin son yıllarda Kibele heykeli gibi en gizemli arkeolojik buluntuları buradan çıktı. Ve bu kalenin yer aldığı ve içinde henüz çalışma yapılmamış tarihi kalıntılar olan ana kaya kütlesi taş ocağı tarafından yutulmak üzere.

Yetkililer neredesiniz? İş işten geçtikten sonra mı sesiniz çıkacak? ”

Üste kazı, altta katliam!

Mülkiyet itibarıyla Ordu Büyükşehir Belediyesine ait olan ve Doğu Karadeniz Bölgesi’nin ilk bilimsel arkeolojik kazısı olma unvanına sahip Kurul Kalesi’nde kazılar 12 yıldır devam ediyor.

İlk olarak, Gazi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü tarafından başlatılan, üniversitelerin bölünmesiyle de Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Fen-Edebiyat Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Süleyman Yücel Şenyurt tarafından yürütülen kazılar, Prof. Dr. Şenyurt başkanlığında 15’i arkeolog olmak üzere 35 kişilik ekip tarafından sürdürülüyor.

Önemli eserler bulundu

6’ncı Mithridates dönemine ait 2 bin 300 yıllık Kurul Kalesi’nde, 12 yıl önce başlatılan kazı çalışmalarında, en önemli tarihi eser olarak tahtında oturan 200 kilo ağırlığında ve 1 metre boyunda 2 bin 100 yıllık “Ana Tanrıça Kibele” heykeli ile Bereket Tanrıları Dionyss ve Pan heykeli ve hayvan biçimli dini kap olan Riton bulunmuştu. Yusuf Can Erişen/Seran Eren Şensoy (Ordu Hayat)

PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -