Kuzey Teve

betnis giriş
betnis
yakabet giriş

Dr. Kadir GÖDE,den KinesiotapeTekniği

Dr. Kadir GÖDE,den KinesiotapeTekniği
Gençağa Karafazlı( karafazli@msn.com )
173 views
03 Ocak 2021 - 11:30
Spread the love

 Of Devlet Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Kadir GÖDE, KinesiotapeTekniği (Bant Uygulaması) ile yaptığı tedavinin detaylarını anlattı.

Of Devlet Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Kadir GÖDE yaptığı açıklamada; “Kinesiotapehafif, yapışkan, elastik özelliğe sahip olması ve derinin özelliklerini taşıması nedeniyle diğer bantlardan farklıdır. Hiçbir kimyasal madde içermez. Alerji riski çok azdır. Deri ile bütünleşerek deri  altındaki yapıları desteklemektedir. Gözenekli yapısı nedeniyle cildin havalanmasını da sağlamaktadır. Hiçbir şekilde kişinin hareketini engellememektedir.  Diğer tıbbi branşlardakullanılan bantlama tekniklerinden oldukça farklıdır. 
 
 
Bant uygulamasıtemel olarak sinir sistemi, kas-iskelet sistemi ve dolaşım sistemi üzerine etki eder. Eklem ağrıları,  çoğunlukla eklemi çevreleyen kas yapısının normal yapısını kaybetmesinden kaynaklanmaktadır.
Kas-iskelet sistemi ağrılarının en önemli nedeni kas spazmıdır(kasılmalar). Kaslarda çeşitli sebeplerden dolayı oluşan spazm, cilt ile kas arasındaki boşluğun daralmasına sebep olmaktadır. Boşluğun azalması özellikle lenfatik sıvı akışının azalmasına ve ağrı duyusunun uyarılmasına sebep olmaktadır. Bant uygulaması metodu ile cilt dokusu yukarı doğru çekilerek cilt-kas arasındaki boşluk arttırılıp, ağrısız hareket imkanı sağlanmaktadır. Böylece iyileşmeye destek verilmektedir.
 
Özellikle sabah yorgunluğu, halsizlik ve yaygın ağrıyla seyreden kas romatizmalarında çok faydalıdır; kasların aşırı kasılmasını ve gerilmesini azaltır. Kan ve lenf dolaşımını arttırır ve ödemi azaltır. Kaslarda zayıflama varsa, eklemlere destek verir. Aynı zamanda ağrıyı azaltan bazı maddelerin kana salınımına neden olarak ilaç kullanımını azaltır.
Çeşitli renkleri olan bu bantlar, kas ağrılarından vücuttaki ödemin atılmasına yardımcı olmaya kadar pek çok soruna yan etkisi olmayan çözümler sunmaktadır.
 
Bu bantları yapıştırması da, çıkarması da ustalık gerektirir. Hastanın detaylı değerlendirilmesinden sonra, bantların doğru yere ve uygun metotla yapıştırılması, bantların etkinliği açısından önem taşır. Bant uygulaması,uygulayan kişinin anatomiyi, kas-iskelet sistemi hastalıklarını ve bant uygulama tekniklerini bilmesi zorunludur.
Bant uygulaması,  ağrılı kas spazmlarının tedavisinde kullanılan önemli bir tedavi metodudur. Çeşitli uzunluklardaki çok ince iğnelerin spazm olan kaslara batırılarak spazmın çözülmesi esasına dayanır.Tek başına birçok ağrılı hastalığı tedavi etmede yeterlidir.  Kuru iğne tedavisi ile kombine edilebilir.”
 
Kuru İğne Tedavisi
Göde; “Kuru iğne tedavisi, güvenli, yan etkisi olmayan, tedavi edici ve (tecrübeli Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzman Hekimi tarafından uygulandığında) zararsız bir yöntemdir. İğne, herhangi bir ilaç içermediğinden, bu ismi alır. Bu sebeple alerjik reaksiyonlar, ilaç etkileşimleri ve yan etkiler görülmez. Kuru İğneleme uygulana bölgeye göre kalınlığı ve boyu değişen iğnelerin kaslara batırılması şeklinde yapılmaktadır. En önemli kullanım alanı halk arasında kulunç girmesi denilen miyofasial ağrı sendromu ve iltihapsız kas romatizmasıdır(Fibromiyalji). Bu yöntem ile gergin kasların içinde oluşmuş ağrılı tetik noktalara iğne batırılarak ağrının çözülmesine ve kasın normal gerginliğine dönmesine sebep olur. Kuru iğneleme yöntemi tek başına ağrıyı azaltıp geçirebilse de bant uygulaması ile kombine edildiğinde başarı şansı daha yüksektir. Aksi takdirde ağrılar tekrarlayabilir. Kuru iğne tedavisinde, kasılmış ve kısalmış kasa bir iğne batırılarak bu spazm çözülmeye çalışılır. Bir kasta çoğu zaman çok sayıda ağrılı kasılmış ve kısalmış kas demetleri olduğundan çoğu kez, çok sayıda iğneleme yapmak gerekebilir.”
Haber: Necati Tuzcu
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -