Kuzey Teve

betnis giriş
betnis
yakabet giriş

Hopa’nın tarihi binası Müftülüğe verildi

Hopa’nın tarihi binası Müftülüğe verildi
Gençağa Karafazlı( karafazli@msn.com )
99 views
03 Ocak 2021 - 12:24
Spread the love

Hopa’da tarihi binanın müftülüğe tahsis edilmesi tepkilere neden oldu

Hopa tarihinde önemli bir misyon üslendiği ve bir dönem Deniz yolları işletmesi bilet satış merkezi olarak hizmet sunan Hopa’nin en eski (Tarihi) binasının ilçe müftülüğüne tahsis edilmesi Hopa da tepkilere neden oldu.

GENÇAĞA KARAFAZLI-ARTVİN

Artvin’in Hopa ilçesinde tarihi binanın Hopa ilçe müftülüğüne tahsisi edilmesi tepkilere neden oldu.

Hopalı yurttaşların ilçe müftülüğüne tahsis edilen tarihi binanın bir sanat evine dönüştürülmesi için Belediye ve ya ilçe milli eğitim müdürlüğüne devredilmesini istedi.

Tarihi binanın ilçe müftülüğüne tahsis edilmesine tepki gösteren yurttaşların ardından Hopa’da uzun zamandan beri ulusal ve yerel medyada muhabirlik eden Hayati Akbaş, Hopa kaymakamı ve müftülüğe açık çağrıda bulunuyorum bu yanlıştan vaz geçin diyerek tarihi binanın Milli eğitim ve ya Belediye ye tahsis edilmesini istedi.

Hopa’nın değeri bir binadır

Gazeteci Hayati Akbaş; “ Hopa tarihinde önemli bir misyon üstlenen bir dönem devlet deniz yolları işletmesi Hopa bilet satış merkezi olarak işlev gören ve daha sonra Hopalı bir ıs insanı tarafından işletme hakkı yöntemi ile kiralanan ve ciddi bir masraf edilerek yenilenerek kullanılan bu tarihi bina Hopa’nın bir değeridir.

Nasıl olduysa bir anda müftülüğe tahsis edildi

Kısa bir süre önce özel idare tarafından kebap salonu yapılmak için kiralanan bu eser gelen tepkiler üzerine bu karardan vazgeçilmişti. Daha sonra halk eğitim müdürlüğüne tahsis edileceği öğrenilen ama ne hikmetse bu karardan da vazgeçildi.

Şimdi ne olduysa ne hikmetse bu tarihi bina ilçe müftülüğüne tahsis edildiğini öğrendik. Bunun hangi gerekçeyle ne için verildiğini anlamış değiliz. İlçe müftülüğünün böyle tarihi bir binaya ihtiyacının olduğunu düşünmüyoruz. Müftülük istediği anda hizmet için başkaca birçok adres bulabilir.

Kaymakam bu kararından vaz geçmelidir

Hopa kaymakamlığın bu tahsis kararından bir an evvel vazgeçmesini, Hopa için bir değer taşıyan bu tarihi yapının deniz ve sahil ilçesi olan Hopa’mıza amacına uygun hizmet sunması ve kullanılmasını bekliyoruz.

Bu yapı restore edilerek ya Deniz müzesi olarak kullanılsın ya da belediyeye tahsis edilerek gençlerin kullanacağı bir sanat merkezi olmasını bekliyoruz. Bu da olmazsa başkanlığını ilçe millî eğitim müdürünün yaptığı Hopa yat ve yelkencilik kulübüne tahsis edilerek adına yakışır kullanılmasını bekliyoruz

Müftüye çağrımızdır

Bir çağrıda ilçe müftülüğüne yapıyorum. Sayın müftüm sızı duyarlı ve toplumsal faaliyetleri destekleyici bir şahsiyet olarak tanıdı Hopa. Lütfen bu tahsisin iptalini talep edin burası size lazım değil. Zaten hizmet adresiniz var. Bu tarihi yapıyı Hopa’ya ve Hopalılara yakışır bir amaç olarak kullanılmasının yolunu açmanızı bekliyoruz. Bu sorumluluğunuzu yerine getirirseniz Hopa halkının gönlünü kazınmış olursunuz, benden söylemesi, Hopalılar da bu ısın peşini bırakmayacak süreci takip edecektir” dedi.

PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -