Kuzey Teve

betnis giriş
betnis
yakabet giriş

Erdoğanın Köylüleri Gözaltına Alındı

Erdoğanın Köylüleri Gözaltına Alındı
Gençağa Karafazlı( karafazli@msn.com )
169 views
03 Ocak 2021 - 10:02
Spread the love

Gençağa karafazlı-Doğancan İlek

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ın baba ocağı Güneysu ilçesi Gürgen köyünde Yol yapıyoruz diye gerçekte HES yapan ve köylüleri kandıran Bora enerji tarafından yapımı plananan alicik HES projesine karşı köylülerin mucadelesi devam ediyor.

Köylüler CİMER e baş vurmuştu

Hukuksuz çalışmaların yargiya taşIyan köylüler yargı kararını beklemeden şirketin çalışma yapmasına tepki göstermiş şirkete ait iş makinelerini çalışma alanından zorla çıkartmıştı. Köylülerin yargı kararının beklenmesini istemiş ardından CİMER e baş vurmuş hukuksuzluğun son bulmasını istemişlerdi.CİMER geçen hafta gönderdiği cevap yazısında çalışmaların hukuk dışı olduğuna dikkat çekmiş DSİ nin çalışmaları icedikle durdurmasını istemişti. Köylülere gözaltı Yaşanan bu gelişmelerin ardından bugün Baro enerji tarafından yeniden çalışmalara başlanması köylüleri adeta isyan ettirdi.

Makinekerin çalıştığını gören köylüler çalışmalara mudahale etti.Olay yerine gelen jandarma ekipleri köylülerden Cevat Ayhan ile Orhan Kalander adlı köylüleri göz altına aldı.Göz altı sırasında köylüler gelin gelin bizi de alsınlar diyerek gözaltına alınan arkadaşlarına destek verdiler.

Kim bu karanlık güç

Gürgen köyünde oldukça gergin bir günyaşandığı şu sıralarda şirketin yeniden çalışmalara başlamasını hukuksuz olarak değerlendiren köylüler yedi aydır izin alamayanlar iki günde nasıl izin almışlar şirketin arkasında ki karanlık güç kim? Diye tepki gösterdi. Handüzü Yaylası Kültür ve Tabiat Varlıklarını Korunma Derneği yaşananlarla ilgi şu açıklamayı yaptı. “Cimer tarafından hukuksuz olduğu tespit edilen DSİ tarafından ivedikle durdurulması istenilen Alicik HES projesi Yedi aydır kaçak çalışan ve Cimer tarafindan da tescillenen bu hukuksuzluk karşısında şirket hukuksuzluklarına devam ediyor. Yedi aydır alamadıkları izinleri iki günde aldık diyerek vatandaşı kandırmaya devam ediyorlar.” İkigünde izin olur mu? Bir kere Cimer ve DSİ Bölge Müdurluğu tarafindan ivedilikle durdurulma isteminin sebebi, calısma izinlerinin olmaması ve yer tahsisi yapılmamış olmasıydı. Şimdi ilgili kurumlara soruyoruz: Yer ölçümleri dahil tüm izinlerin alınması altı ay sürer.

İki günde bu hukuksuz izinleri kim, nasıl verdi verdi?

Bunları deremize sokmayacağız Demek ki belli güçleri arkasına alan şirket, hukuksuz işlerine devam ediyor. Ancak köylü vatandaşlar bunları dereye sokmamakta kararlı. Neticede bugün, uyduruk iki satır yazıyla tekrar çalışmalara başlayan şirkete vatandaşlar anında müdahale etmiş ve çalışmaları durdurmuştur. Artık şunu ilgili kurumlar ve şirket bilmelidir ki, mahkeme sonucuna kadar burada hiçbir çalışmaya izin verilmeyeceğiz gözaltına alınan köylü vatandaşlarımızın acilen serbes bırakılmasını istiyoruz. Buradan gemşerimiz köylümüz sayın cumhur başkanı Recep Tayip Erdoğan a sesleniyoruz. Bu köy seninde köyün.Bu derelerde büyüdük bu topraklarda var olduk bizler buralarda ölmek istiyoruz.Senin de köyün olan bu köy hukuksuz bir şekilde katlediliyor geleceğimiz yok ediliyor.Senin hukuksuz dediğin kararı katliamcı şirket takmıyor hukuksuz bir şekilde katliamlarına devam ediyor bunu görmeni köyüne vatandaşına sahip çıkmanı istiyoruz. Diye seslendiler.

PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -