Kuzey Teve

betnis giriş
betnis
yakabet giriş

Taşova Çambükü Halkı Direnmeye Devam Ediyor (VideoHaber)

Taşova Çambükü Halkı Direnmeye Devam Ediyor (VideoHaber)
613 views
04 Kasım 2022 - 14:17
Spread the love

Amasya’nın Taşova ilçesine bağlı Çambükü Köyü’ne kurulmak istenen OSB’ye karşı çıkan köylülerin mücadelesi devam ederken, bugün OSB nin yapılacağı alana bilirkişi keşif heyeti incelemelerde bulundu.

GENÇAĞA KARAFAZLI

Amasya’nın Taşova ilçesine bağlı Çambükü Köyü’ne kurulmak istenen OSB’ye karşı çıkan köylülerin mücadelesi devam ediyor. Köylüler, tarım yaptıkları ve hayvanları otlattıkları arazilere OSB yapılmasına karşı çıkarak, iş makinelerine karşı başlattıkları nöbet devam ediyor. Geçen arazilerine OSB yapılmasına karşı çıkan ve araziyi devretmeyen muhtar İlyas Celep ile 4 azası ilçe kaymakamlığı tarafından görevden alınmış, ardından dilenişteki köylüler jandarma müdahale etmiş aralarından kadınların ve köy muhtarının da bulunduğu birçok yurttaş yaralanmış, Tarım arazisine OSB yapılmasına karşı çıkan birçok yurttaş gözaltına alınmış haklarından soruşturma açılmıştı.

“ADALETE İNANAN TÜM DOSTLARI YANIMIZDA GÖRMEK İSTİYORUZ”

Çambükü Köyünde yaşanan bu gelişmelerin ardın bugün köye gelen bilirkişi keşif heyeti çalışma yaptı. Keşif heyeti gelmeden bir gün önce, Çambükü köylüleri sosyal medya üzerinden “köyümüzün keşif günü 04.11.2022 saat 10.45 olarak belirtilmiştir hak ve adalete inanan tüm dostlarımızı yanımızda görmek haksızlığa uğrayan köy halkımıza güç ve Dirayet olacaktır Herkesi bekleriz Adalet Elbette tecelli edecektir OSB ye değil yerine karşıyız” çağrısında bulundular. Çağrı sonrası keşif yapılan alana çoğunluğu kadınlardan oluşan onlarca köylü yurttaş ve yaşam savunucusu toplandı. 200 e yakın Jandarmanın ise çevrede geniş güvenlik önlemleri aldığı görüldü. Heyetin Keşif yaptığı alana köylü yurttaşlar ve yaşam alanı savunucuları alınmadı. Köylüler adına avukat Selim Saray keşfe katıldı.

Keşif alanına sokulmayan köylü kadınlar ; “Başka bir derdimiz yok. Bamyalar kazındı, mısırlar kazındı, yoncalar kazındı bu yazık. Biz yerlerimizi istiyoruz, bizim derdimiz toprağımız. Toprağımıza dokunmasınlar, toprağımızı almasınlar. Biz buralarda geçiniyoruz. Malımız mülkümüz her şeyimiz burada. Başka yerimiz yok. Ürünleri buradan alıyoruz.”

“YATIRIMI GÜVENLİĞE HAVALE ETTİLER”

Köylülerin avukatı Selim Saray, bugün yapılan keşifte yatırım planlarını güvenliğe havale edildiğini, ortaya konulan güvenlik görüntülerinin gömleğin ilk düğmesinin yanlış düğümlendiğinin bir göstergesi olduğunu ifade ederek şu değerlendirmelerde bulundu.

“ Bugün aynı konuya ilişkin ikinci keşif, heyeti akademisyenlerden oluşturuldu 19 Mayıs Üniversitesi’nden. Yaklaşımları bize olumlu geldi ancak değerlendirmeyi raporlarına yazdıktan sonra yapabiliriz. Ancak genel yaklaşımları iyiydi. Anlayamadığımız şekilde bölgeye giriş de güvenlik tedbirleriyle oldu zaten üç gün boyunca. Bugün de aşırı bir güvenlik vardı. Organize sanayi yatırımı olarak görülen bir durumun güvenlik tarafına havale edilmesini zaten gömleğin ilk düğmesinin yanlış iliklendiğinin bir göstergesi.

Bu köy tarım ve hayvancılıkla geçinen bir köy yoğun şekilde. 1080 dönümlük mera, tarım arazisi, hazine arazisi olan bir köy. 800 dönümüne Organize Sanayi Bölgesi yapıyorlar, uygun değil açıkçası.

“VALİNİN UYGULAMALARI DEVLET AKLININ DEVREYE GİRMESİNİ ENGELLİYOR”

Bunu çoğu platformlarda söylüyoruz ama Vali’nin aşırı derecede uyguladığı tahakküm devlet aklının devreye girmesini engelliyor. Kurumlarımız çok kısa sürede mera vasıflarının değiştirilmesi, OSB yerinin belirlenmesi, çevre planlarının yapılması süreçlerini çok hızlı geçti.

 “BİZİM VERDİĞİMİZ KARARLAR TARTIŞILMAZ”

Bir anda Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’ndan izini aldılar. Öyle bir akıl var ki biz doğruyu biliriz, bizden harici bu konuları bilmez, bizim vermiş olduğumuz kararlar tartışılmaz, doğrudur at gözlüğü takılmış bir şekilde işleyen bir süreç açıkçası.”

PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -