Kuzey Teve

betnis giriş
betnis
yakabet giriş

Erdal Eren’in kardeşine zorla getirme kararı

Erdal Eren’in kardeşine zorla getirme kararı
Gençağa Karafazlı( karafazli@msn.com )
154 views
03 Ocak 2021 - 12:49
Spread the love

12 Eylül darbesiyle ilgili davaya katılmadıkları gerekçesiyle idam edilen Erdal Eren ve Necati Vardar’ın kardeşleri hakkında zorla getirilme kararı verildi. Kararı değerlendiren avukat Mehmet Horuş, “Vicdanları rahatsız edici bir uygulama” dedi.
 12 Eylül 1980 darbesiyle ilgili davada Erdal Eren ve Necati Vardar’ın kardeşleri hakkında zorla getirilme kararı verildiği ortaya çıktı.

Milliyet gazetesinden Türker Karapınar’ın haberine göre, 12 Eylül 1980 darbesini geçekleştirdikleri gerekçesiyle müebbet hapse mahkum edilen Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya’nın yargılandığı davanın duruşması bugün görüldü.

Davaya katılan mağdur avukatlarından Mehmet Horuş, 12 Eylül döneminde idam edilen Erdal Eren ve Necati Vardar’ın kardeşleri hakkında zorla getirilme kararı çıkarıldığını belirtti. Mahkemenin ara kararında, Yargıtay’ın bozma kararına karşı diyeceklerini sormak için tebligatta bulunduğu ancak Eren ve Vardar’ın kardeşlerinin duruşmaya gelmediği ifade edildi. 


‘VİCDANLARI RAHATSIZ EDİCİ BİR UYGULAMA’


Yargıtay 16’ncı Ceza Dairesi, müebbet hapse mahkum edilen Evren ve Şahinkaya’nın yargılama aşamasında ölmeleri nedeniyle, davanın düşürülmesine karar vermişti.


Yargıtay’ın bozma kararının ardından Ankara 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın dünkü duruşmasına katılan avukat Mehmet Horuş, Yargıtay bozma ilamının özetlenerek okunmasını istedi.


Yargıtay’ın bozma kararına karşı bir kısım katılanlar hakkında yazılan talimatların ileri tarihlere bırakıldığını aktaran Horuş, “Gelmeyen bir kısım katılanlar için örneklemek gerekirse Erdal Eren’in kardeşi Erkan Uğur Eren ile Necati Vardar’ın kardeşi Serdar Vardar’a zorla getirme emri çıkarılmış olmasının vicdanları rahatsız edici bir uygulama olduğu, bu nedenle bu uygulamanın önüne geçilmesini talep ediyoruz” dedi.


Mahkeme heyeti Yargıtay’ın bozma kararını özetleyerek okudu. Ardından söz verilen avukatlar, Yargıtay’ın bozma kararına uyulmamasını talep etti. Sanık avukatları ve savcı ise bozma kararına uyulmasını istedi.


Katılan vekilleri esas hakkındaki beyanlarını vermek için süre istedi. Mahkeme heyeti, avukatlara süre vererek duruşmayı 4 Mayıs’a erteledi.

PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -