Kuzey Teve

betnis giriş
betnis
yakabet giriş

Sinan Çetin’in oğlundan sonra Mehmet Cengiz’in oğlu

Sinan Çetin’in oğlundan sonra Mehmet Cengiz’in oğlu
Gençağa Karafazlı( karafazli@msn.com )
104 views
03 Ocak 2021 - 12:48
Spread the love

 

Üsküdar Kısıklı’da Musa Akan’ın ölümüyle sonuçlanan kazayla ilgili 15 yıla kadar hapsi istenen Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz’in oğlu Ahmet Cengiz, (32) yargılandığı davada beraat etti.

Üsküdar Kısıklı’da Musa Akan’ın ölümüyle sonuçlanan kazayla ilgili 15 yıla kadar hapsi istenen Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz’in oğlu Ahmet Cengiz’in (32) yargılandığı dava karara bağlandı.

Hürriyet’ten Aziz Özen’in haberine göre, Anadolu Adalet Sarayı Cumhuriyet Savcılığınca hazırlanan iddianamede, 1 Temmuz 2015’te meydana gelen kazada motokurye Ayhan Mutlu’nun dikkatsizlik sonucu yolcu indirip bindiren minibüse çarptığı, Cengiz’in de onu çok yakından takip ettiği ve hızını da ayarlamadığı için devrilen motosikletten düşen Musa Akan ve Ayhan Mutlu’ya çarptığı, kusurlu olduğu belirtildi. Cengiz için 2 – 15 yıl, Mutlu için 2 – 6 yıl hapis cezası istendi.

BERAAT KARARI VERİLDİ

Savcılık, Ahmet Cengiz’i cipi ile motokuryeyi fazla yakından ve hızlı gitmekle suçlasa da, mahkeme ölümlü kazada kusuru olmadığı gerekçesiyle ünlü işadamının oğlu için beraat verdi.

Mahkeme Heyeti, sanık Cengiz’in kazada kusuru bulunmadığından beraatine karar verdi. Mutlu’yu 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptıran mahkeme bu cezayı da, 15 bin 200 lira para cezasına çevirdi.

MOTORU SIKIŞTIRDIĞI İDDİA EDİLMİŞTİ

Gazeteport sitesi, olayın güvenlik kamerası görüntülerini ve kaza tutanaklarını yayınlamıştı.  

Motosikleti arkasında seyahat ettiği sırada ölen arkadaşı Musa Akan’la birlikte kullanan Ayhan Mutlu, kaza tespit tutanağındaki ve mahkemedeki ifadesinde Ahmet Cengiz’in ısrarla selektör yapıp korna çaldığını, arkasına kadar girdiğini, bu yüzden sağ tarafa geçmeye çalıştığını ve kazanın olduğunu söylemişti.

Odatv.com

PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -