Kuzey Teve

betnis giriş
betnis
yakabet giriş

Çambükü köylülerinden Amasya valisine OSB tepkisi. Koltuğa oturarak karar verme köyümüze gel toplantı yap

Çambükü köylülerinden Amasya valisine OSB tepkisi. Koltuğa oturarak karar verme köyümüze gel toplantı yap
162 views
20 Aralık 2023 - 9:32
Spread the love

Çambükü köylülerinden Amasya valisine OSB tepkisi “ Erdoğan seni o koltuğa yan gelip yatsın diye göndermedi”

GENÇAĞA KARAFAZLI-ÖZEL HABER

Amasya’nın Çambükü köyüne yapılması planlanan Organize Sanayi Bölgesine karşı çıkan köylüler OSB yapılacak olan mera alanında bir araya gelerek alkışlarla vali ve kaymakama tepki göstererek, “Biz OSB istemiyoruz, biz haklıyız giden vali haksızdı siz de haksız duruma düşmeyin sayın vali, sayın kaymakam” diye seslendiler.

AKP’li Taşova Belediye Başkanı Bayram Öztürk’ün, Samsun 3. Bölge İdare Mahkemesi tarafından Amasya’nın Taşova ilçesi Çambükü köyüne organize sanayi bölgesi projesi iptal edilmesine karşın yeniden çalışmaların başlatıldığına ilişkin paylaşımı, bölge halkının tepkisini çekmişti.  Çambükülü vatandaş, “Motorlar evin önünde yatıyor. Arazimiz yok bir şeyimiz yok. Buna hiçbir çare yok. Çare yok mu? Bir Kar yağıyor üstümüze. Göçmen gelmedik biz Çambükü’ne. Burada doğduk büyüdük. Bizim malımızı, her şeyimizi arazimizi bize verin. Biz malımıza devam edelim” dedi

“BİZ BURADA DOĞDUK BURADA BÜYÜDÜK”

Kadın yurttaş, “….lerim  samansız kaldı motorlar evin önünde yatıyor arazimiz yok bir şeyimiz yok buna hiçbir çare yok çare yok mu? Bir çeri mi yok aha kar yağıyor üstümüze kar yağıyor nasılsa öyle olsun şey Koçman gelmedik biz çambüküne burada doğduk büyüdük. Bittik bizim malımızın her şeyimizi arazım bize verin biz malımıza devam edelim.

“BELEDİYE BAŞKANI KENDİ KENDİNE KARAR VERİYOR GEL BİZİM KÖYE DE KARAR VER KENDİ KENDİNE KARAR VERME”

Bir başka köylü kadın “biz ekmeye biçmeye hiçbir yerimiz yok kaldık karşı yayalardan mallarımız İndi koylarımız İndi samanı yoncası hiçbir şey yok Sayın valimizden biz randevu istiyoruz bayanlar olarak, Muhtar Gidiyor istiyor bize randevu vermiyor Sayın valimiz gelsin köyümüze bir çözüm üretsin Belediye Başkanı gelsin Niye gelmiyorlar? Karar veriyorlar Belediye Başkanı bütün taşradaki  büyükler Karar veriyor toplantı yapıyorlar  bizim köyümüzden bir insanı çağırsınlar muhtarı çağırsınlar azayı çağırsınlar onlardan korkarsan hanımları çağırsınlar biz gideriz bizi de çağırmıyorlar kendi kendilerine karar veriyorlar organize Sanayii yapacaklar de biz organize sanayiye karşı değiliz biz yerine karşıyız bizim ekmeğe biçmeye yerimiz yok bütün  55 haneli köy bu sene ne bamya ekti, ne İrat etti ne ekin ekti hiçbir şey yapmadı, biz kaldık böyle her sene bir ay önce yapıyorduk o yok mallarımız kaldı hayvanlarımız sade bir kuru saman onu da az aldık ne yapacağız? Bütün köyler Ekin ekti biz kaldık Ekin ekmedik bir avuç ekin ekmedik 1000 dönümlük arazinin 800 dönümün yerini organize sanayiye karar veriyorlar 200 dönümü kalıyor biz ne yapacağız? Sayın belediye başkanı sen karar veriyorsun ama gel bizim köyde karar ver Kendi kendine karar verme.

“YILMADIK USANMADIK İLK BAŞTA ASKERLERİN GELDİĞİ GİBİ AYAKTAYIZ”

Ayşe Celep adlı kadın yurttaş, “Benim iki ağır malım var yani biz ne yapacağız? Yonca yok bir şey yok Hiç gelmiyorlar etmiyorlar taşrada karar veriyorlar yani ne olacak bizim bu halimiz? gelsinler baksınlar yani bu olacak da bu organize çambüküne mi olacak?  Yılmadık usanmadık ilk baştaki gibi aynı şey devam ediyor hiç yani bunun için şey yapmasınlar aynı aynı ilk başta askerlerin gelmesi gibi devam ediyor bu iş. Çambükü ayakta bekliyor hiç ayaktayız yani biz. Bayram Öztürk (AKP Taşova belediye başkanı) gel gel gel gel gel”

“İKİ YILDAN BERİ BİR ÇARE BULAMADIK BİZE BİR ÇARE”

Hayriye Celep ise , “ Daha bir avuç ekin ekmedik komşu köylerimiz ekti biz sadece bekliyoruz organize sanayi bölgesi yapacak dediler buraya da gelen yok ,malımızdan saman alamadık şuanda benim malımda samanım bitti, yonca yapamadık burada yonca ekiyorduk götürüyorduk 3 tane buzalak ineğim var şuanda samanı bitti bir avuç ekin ekemedik ekmeğe yerimiz yok çünkü yeniden şimdi ayağa kalktılar iyide bilmiyorum böyle bir deyim var ne yapacağız bize bir yol göstersinler bize bir çare 2 sene oldu bir çare bulamadık bize bir çare karşı taraflar ekti ,komşu köylere gidiyor arazi is yok bize arazi vermiyorlar ekmeğe niye vermiyorlar bilmiyorum O yüzden ekmeğe yerimizde yok daha kaldık şu anda .

“SAYIN VALİM GEL KÖYÜMÜZE BİR YOL GÖSTER ERDOĞAN SENİ O KOLTUĞA YAN GELİP YATSIN DİYE GÖNDERMEDİ”

Sayın valim kaymakamım sizi köye davet ediyorum gelin bir çözüm bulun bu meler ne olacak Buna göre bize bir yön gösterin de biz de ona göre bu vatandaş olduğumuzu bilelim oradan koltuktan sen şimdi yeni planlar yaparsan Mustafa vasu bizim malımız kötü O zaman seni köyümüze davet ediyorum sayın yeni kaymakam yeni vali ismini bilemiyorum.

Sayın valim 60 yaşına geldim10 yaşında köçek kaptım benim emekliliğim yok bir gelirim yok ben bu sürüde kaybolursa artık nereye çadır kurarsam. Ben senden yardım bekliyorum gel Köyümüze bize bir yön göster orada koltukta yan gelip yatma seni oraya Erdoğan koltuğa yan gelip yatsın diye göndermedi kimin sobası tütmüyor bak kimin evinde odun yok önceden öyle diyordu siz geliyorsunuz köyümüzle ilgilenmiyorsunuz”

“SAYIN VALİM BİZ MAHKEMEYİ KAZANDIK SEN HALA TOPLANTI YAPIYORSUN GELDE KÖKÖYÜN DERDİNİ DİNLE”

Bir yurttaş, “Bir belediye başkanı Bayram Öztürk’ün lafını dinli yon. Boyuna onun lafını dinli yon. Gel de bir köylünün lafını dinle. Gel köye bir de köylünün lafını dinle. Sayın Valim biz mahkemeyi kazandık daha hala toplantı yapı yon. Hala toplantı yapıyorsun. Gel bir köyde de toplantı yap. Birde köyde toplantı yap. Daha hala organize sanayi. Organize sanayi. Git …düzü bomboş oraya yap. Gelip de yonca tarlasına yapacağına; organize yapacağına. Sayın Valim köye gel köyün derdini dinle! Ne var ne yok ne yapıyorsunuz? Neyiniz var? Neyiniz yok? Diye. İstanbul Belediye diye Başkanı 100 çuval yem vermiş. Sen de ver bir 100 çuval yem. Sayın Valim Organize Sanayi yapıyorum diye Biz Kazandık! Sen hala zorlu yon. Hala zorluyorsun toplantı yapıyorsun. Bir de Köyde yap bakalım toplantıyı gel de.

PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -