Kuzey Teve

betnis giriş
betnis
yakabet giriş

SAMSUN EMEKÇİLERİNDEN “DİRENEN FİLİSTİN HALKINA BİN SELAM”

SAMSUN EMEKÇİLERİNDEN “DİRENEN FİLİSTİN HALKINA BİN SELAM”
232 views
21 Mayıs 2021 - 14:36
Spread the love

İsrail devletinin Filistin halkına yönelik saldırılarını Samsunlu emekçiler protesto etti 

“DİRENEN FİLİSTİN HALKINA BİN SELAM” 

GENÇAĞA KARAFAZLI -HÜSEYİN ALTUN 

KESK-DİSK-TMMOB-TTB-TÜRK-İŞ İsrail’in Filistine yönelik saldırılarını protesto etti.

Protesto eylemime katılan gruplar adına basın açıklamasını okuyan BES Samsun Şube Başkanı      Yılmaz TULUK, Emperyalistler kaybedecek direnen Filistin halkı kazanacak dedi.

 

Yılmaz Tuluk açıklamasında ; “İsrail’in Doğu Kudüs ve Gazze’ye 11 gün boyunca devam eden saldırıları dün gece 02.00 itibariyle yapılan ateşkesle son bulmuştur.

“EMPERYALİSTLER VE İŞBİRLİKÇİLERİ ORTADOĞUYU KAN GÖLÜNE ÇEVİRDİ”

Ancak 11 günlük İsrail saldırılarında çocuklar, kadınlar, gençler olmak üzere ve ait oldukları topraklara sahip çıkmak için her türlü baskıya ve zorbalığa karşı direnen Filistin halkı aralıksız bombalanmıştır. İşgalci İsrail’in saldırıları sonucunda şu ana kadar 250’ye yakın Filistin’linin öldüğü, 1500 Filistin’linin ise yaralandığı uluslararası haber ajansları tarafından ifade edilmiştir.

 

Emperyalistler ve işbirlikçilerinin, kendi çıkarları ve gelecekleri için, Ortadoğu’yu kan gölüne çeviren politikaları bölge halkları için acı, gözyaşı, yoksulluk ve savaş dışında bir şey üretmemiştir ve üretmeyecektir. İsrail devletini yönetenler başta olmak üzere emperyalistlerin bölgedeki uzantıları kendi gelecekleri ve çıkarları için insanların yaşamlarını yitirmesi ve ait oldukları toprakları terk etmek zorunda bırakılmasını din ve ulusalcılıkla perdelemeye çalışması, Ortadoğu’nun tüm halklarının barış içerisinde bir arada yaşama iradesini engelleyemeyecektir.

“İTALYAN EMEKÇİLEİRNİ SAMSUNDAN SELAMLIYORUZ”

İsrail’in, emperyalistlerin ve işbirlikçilerinin kimi zaman açık kimi zaman dolaylı desteği ile, Filistin halkının direncini kırmaya dönük saldırıları hamasi nutuklarla ve ezbere söylenen cümlelerle engellenemez. Dünyanın bu saldırılara karşı açık ve kesin şekilde Filistin halkının yanında olduğunu göstermesi gerekmektedir. Emekçiler dünyanın her yerinde süslü cümlelerle hiçbir şey söylememeyi becerenlere yol gösteriyor. İtalya’da Livorno liman işçileri İsrail’e gidecek gemiye silahların yüklenmesini engelleyerek direnen Filistin halkı ile dayanışmanın nasıl olması gerektiğini ortaya koymuştur. “ Livorno limanı Filistin halkına yönelik katliamın suç ortağı değil.” diyen emekçileri Samsundan emek ve meslek örgütleri olarak selamlıyoruz.

“YAŞASIN HALKLARIN KARDEŞLİĞİ”

Filistin halkına yapılan saldırıları ve vahşeti gizleyemeyen İsrail yönetimi kendi halkını bile yaşananlara dönük ikna edememiştir. Netenyahu hakkındaki iddialar ve 23 Mart’ta yapılan seçimlere rağmen halen hükümetin kurulamamış olması İsrail yönetimin neden saldırganlaştığı sorusunun yanıtlarını içerisinde barındırıyor. Halkları din ve ulus farklılığını kullanarak karşı karşıya getirmek sıkışan iktidarların kullandığı oldukça tehlikeli bir yöntemdir. Netenyahu yönetiminin bu yöntemi emperyalist egemenlerden bağımsız kullanmadığı açıktır. Ancak tüm propaganda araçlarına rağmen İsrail halkının önemli bir bölümü yaşananlara onay vermemektedir. İsrail’de, başta emek örgütleri olmak üzere, pek çok kesimin bu duruma sessiz kalmaması “Yaşasın Halkların Kardeşliği” sloganın sadece bir slogan olmadığını bir kez daha bizlere göstermiştir. Şimdi direnen Filistin halkı ve onlarla dayanışma içinde olan İsrail halkı için yüksek sesle söyleyelim: Yaşasın Halkların Kardeşliği.

“İSRAİL GÜVENLİK GÜÇLERİ SAVAŞ VE İNSANIK SUÇU İŞLEDİ”

Filistin halkına yapılan haksız saldırı devam ederken, bir yandan da İsrail güvenlik güçleri Filistin Kızılay ekibi gibi yaralılara hizmet veren sağlık ekiplerine de saldırmış ve uluslararası hukuku, en önemlisi en temel insan hakkı olan yaşam hakkını ihlal ederek savaş ve insanlık suçu işlemiştir.

Filistin halkına dönük saldırılarla ilgili toplanan Birleşmiş Milletler’den yine somut bir adım gelmemiştir. İsrail’e ve arkasındaki emperyalistlere ses çıkaramayan uluslararası örgütlerin yaptıkları zayıf çağrılar sorunu çözmez. Ya da çokça tanık olduğumuz üst perdeden atılan hamasi nutuklar akan kanı durduramaz. Şimdi emperyalizme ve onun Ortadoğu’daki taşeronlarına, işgalci İsrail yönetimine karşı ayağa kalkma ve mücadele etme zamanıdır. Şimdi barış için, Filistin halkının ait olduğu topraklarda özgürce yaşayabilmesi için yan yana durma zamanıdır. En temel insan hakkı olan yaşam hakkına yeryüzünün tüm örgütleri bugün sesini yükseltmeyecekse ne zaman yükseltecek. Filistin’de bu vahşet altında çocukların ölümüne seyirci kalmak, sessizliğe bürünmek insanlık suçuna ortak olmak demektir. Biz Samsun’dan, bu coğrafyanın emek örgütleri olarak bu suça ortak olmamak adına tepkimizi koyuyor ve    “mazlumlar ve çocuklar ölmesin” diye haykırıyoruz.

 

Emperyalist-işgalci İsrail devletinin 70 yıldır Filistin halkına yaptığı bu saldırıların hiçbir haklı gerekçesi olamaz. Başta ABD olmak üzere emperyalist ülkeler tarafından desteklenen ve kışkırtılan bu saldırılar, 70 yıldır aynı taktiklerle örgütlenmiş ve bugüne değin on binlerce Filistin’linin ölümüne, yüzbinlerce Filistin’linin yaralanmasına, yerlerinden ve yurtlarından ayrılmak zorunda kalmalarına sebep olmuştur.

“EMPERYALİSTLER KAYBEDEC DİRENEN FİLİSTİN HALKI KAZANACAK”

Filistin halkının verdiği bu haklı ve meşru mücadele; ABD-İsrail emperyalizminin yok etme pratiğiyle engellenemez. Geçmişte olduğu gibi bugün de Doğu Kudüs’te savunmasız halka saldıran ve onları öldüren işgalci İsrail, Filistin topraklarının işgalinin meşruiyetini sağlayamayacaktır.

Bu vesile ile başta Birleşmiş Milletler olmak üzere uluslararası toplumu Filistin halkına yönelik zulme karşı etkin ve samimi tutum almaya, mazlum Filistin halkından yana kalıcı barışı ve adaleti tesis etmeye çağırıyoruz. Emperyalistler kaybedecek direnen Filistin halkı kazanacak.”

EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN