Kuzey Teve

betnis giriş
betnis
yakabet giriş

Sayın haberci arkadaşlar, sayın gazeteci dostlar..

Sayın haberci arkadaşlar, sayın gazeteci dostlar..
Adnan Onay( [email protected] )
358 views
25 Mart 2021 - 20:24
Spread the love

Sayın haberci arkadaşlar, sayın gazeteci dostlar.. İçeriğinde ne anlatıldığını anlamadan birileri için övgü veya yergi içeren haberler yayınlamayınız..

Bu her şeyden önce kendinize, kaleminize saygı için önemli!

Bugün, birçok yerde RTE Üniversitemizin TÜBİTAK Araştırma Programları Başkanlığı (ARDEB) tarafından yayınlanan 2016 – 2020 yılları 5 yıllık proje istatistiklerine göre ülkemizde 2000 yılından sonra kurulmuş olan 125 Üniversite arasından 4. olduğu haberi yayınlanınca bir Rizeli olarak hem sevindim, hem de şaşırdım!

Nasıl olmuş da bunca meşhur Üniversiteyi geride bırakıp 2000 sonrası Üniversiteler arasında 4., tüm üniversiteler arasında da 36. olmuştuk?

Haberi bir övgü olarak paylaşan, başarıyı tebrik edenlere bu soruyu sorduğum da gördüm ki, hiç kimsenin konuyla ilgili bir bilgisi yok. Kendilerine gelen haberi öylesine, içeriğini anlamadan, özümsemeden paylaşmışlar!

Konunun aslı şu;

2000 sonrası açılan üniversitelerin hocaları genellikle yeni akademisyenler. Her akademisyenin proje kotası var. Dolayısıyla yenilerin kotası yüksek.
Ancak asıl önemli olan ise bölümün proje üretmeye uygunluğu.
Örneğin; Bir üniversitede TÜBİTAK için en çok proje üretilen bölümler Tıp ve Mühendislik bölümleri. Zira bu bölümlerde fazlasıyla proje üretmek mümkün. Sosyal bölümleri olan Üniversiteler bu konuda kısıtlı. Eğer bir Üniversitede bu bölümler yoksa o üniversite fazla proje üretemeyeceği için bu değerlendirmede en alt sıralarda yer alacaktır.

Farz edelim ki; Tıp fakülteleri bulunmayan Boğaziçi ve ODTÜ gibi üniversiteler bu tip bir değerlendirmeye tabi tutulmuşlar. Onlarda proje etkinliği yüksek TIP fakültesi olmadığından alt sıralarda yer alacaklardır.

Bu konuda RTEÜ çok şanslı. Hem yeni bir üniversite ve kotası geniş akademisyenleri fazla, hem de TIP ve Mühendislik Fakülteleri var. Yani proje üretmek için RTEÜ oldukça boş ve geniş bir alana sahip.
Rektörlük, hocalara proje üretmeleri için TUBİTAK’ın ayırdığı kadar da ekstra teşvik bütçesi veriyor.
Bunlar olunca da RTEÜ ‘nün proje başarı sırası yukarlara çıkıyor.

İşin özü bu…

PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

2024 Kuzeyteve.com