ÇAYKUR UN KURTULUŞU İÇİN HEP BİRLİKTE OLALIM.

ÇAYKUR UN KURTULUŞU İÇİN HEP BİRLİKTE OLALIM.
Spread the love

ÇAYKUR UN KURTULUŞU İÇİN HEP BİRLİKTE OLALIM.
DİSK’e bağlı GIDA İŞ SENDİKASI Rize Bölge başkanı Ramazan Sarıoğlu çayın kurtuluşu ve çaykurun zarardan kurtulması için çeşitli öneriler sundu.
Gençağa KARAFAZLI –
Sarıoğlu ; “Doğu Karadeniz için çok önem arz eden çay kur zarar eden kurum olmaktan kurtarmak bizlerin görevidir,
Çay kur özüne döndürülmeli çay kurun kanını emen paravan şirketler, taşeronlar ivedilikle kurum dan tasfiye edilmeli çaykur geçmişte olduğu gibi kendi içinde idare edilmelidir.
Çay işletmeleri genel müdürlüğünden tasaruf tedbirlerine başlanmalıdır, genel müdürlük bünyesinde bulunan uzmanlık adı altında toplananlar derhal emekliliğe sevk edilmeli emeklilikleri olmuyorsa sahaya sürülmeli kuru çay pazarlamada görevlendirilmelidir.
Genel müdürlük de özel makam araçları kısıtlanmalı işe yaramayan makamlar azaltılmalı, kurum yan gelip yatma yeri olmaktan evinden kovulanların dinlenme kampı olmaktan örgü örme yeri imajından kurtarmak herkes samimi olarak bazen de fedakarlık ederek canla başla kurum için ter dökmeli.
Kurum kendi içini yenilemelidir çay işletmede bazı fabrika müdürlükleri işletme şefliği bünyesine çekilmelidir, bölgesel müdürlüklere fabrikalar bağlanmalıdır.
PAKETLEMEDE DÖKÜLEN ÇAYLAR İMHA EDİLMEMELİDİR
Bölgesel müdürlüklere adam ahbap kayırmadan riyakatl kişileri görevlendirilmeli başarı grafiği göz önüne alınarak bu yapıl malı, bu kişiler en fazla 3 yıl orda tutulmalı başarısı düşükse geri hizmete alınmalı .
Fabrikalarda 5 yıl dan fazla görev yapanların yerleri hemen zaman kaybetmeden farklı fabrikalara gönderilmeli, çay kurda memur alımları en az 5 yıl yapılmamalıdır.
Çay kur kuru çay israfının önüne geçmeli kuru çay nakillerinde zarar görmesini engellenmeli, paketlemede dökülen tonlarca çayların imha olmasını asla kabul edilir olmamalı bunun sıkıca önlemi alınmalıdır.
Yaş çay alımlarında kalite kalite kalite den asla ve asla taviz verilmemelidir ,alım evlerinden çay çekim esnasında kaybolan çaylar heba olan çaylar titizlikle önlenmelidir.
Kalite yönünden üreticiyle toplantılar yapılarak yardım alınmalı, bire bir gelecekte kalitesiz çay kuruma vereceği zararları anlatılmalı.
Çay alım kapasitesini en üst düzeye getirilmeli çay alım süresi 3 haftadan fazla tutulmamalıdır, imalatı çay bahçesinden başlatmalıyız.
Alınan çaylar 8 saat içinde imalata alınmalı kuru çay olarak paketlenmelidir, bu yapılırsa ran duman oldukça yüksek tutulur bu kurumun başlıca çarını oldukça üst düzeye çıkaracaktır.
KAN EMİCİ PARAVAN ŞİRKETLERLE İLİŞKİLER KESİLMELİDİR
Kurum kuru çay pazarını elinden kaçırmamalıdır kurum kuru çay satışlarını sadece bayiler üzerinden değil, açık pazar yaparak tanıtım pazarlamak için yurt içi yurt dışı tanıtım pazarlama elemanları sahaya sürmelidir.
Yaş çay alımlarında görevli eksperler sezon sonunda işten çıkarılmadan, kuru çay pazarlamak için yurt içi her ilde görevlendirilmelidir.
Başlıca çaykur her konuda kendi işini yapmalı, kurum kendi reklamı pazarlaması için kan emici paravan şirketlere taşeronlara ihtiyaç kalmadan kendini yönetmelidir.
Biz bunu yaparız yapmak için başkalarına ihtiyaç duymadan başarırız kurum bu zor durumdan kurtulur.” dedi