Kuzey Teve

betnis giriş
betnis
yakabet giriş

Bomba istihbaratı TÜRGEV’den

Bomba istihbaratı TÜRGEV’den
Gençağa Karafazlı( karafazli@msn.com )
231 views
03 Ocak 2021 - 12:08
Spread the love

 SÖZCÜ – Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’nn yöneticisi olduğu TÜRGEV’in dünkü patlamadan yaklaşık 6 saat önce saat 12.46’da yurtlarında kalan öğrencilerine “Kızılay’dan uzak durun” biçiminde bir mesaj gönderdiği bildirildi. Bu iddia 17 Şubat Merasim sokak saldırısından sonra da gündeme gelmiş ve TÜRGEV’in bu patlamadan 5 gün sonra benzer bir mesaj attığı açıklanmıştı.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Ankara’daki terör saldırısı sonrasında siyasi iktidarın çöktüğünü, istifa etmesi gerektiğini ileri sürdü. TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Emir, son saldırı öncesi ABD’nin Ankara Büyükelçiliğinin vatandaşlarını terör eylemi konusunda uyardığını belirtti ve TÜRGEV’in de aynı uyarıyı yaptığını belirtti. Emir şöyle dedi:

Gİktidarın kayırmalarıyla ve fahiş bağışlarla büyüyen TÜRGEV’in de kendi öğrencilerini uyardığını ve Kızılay civarına gitmemelerinin istendiğini öğreniyoruz. Bu bilgi doğruysa siyasi iktidarın bunun altından kalkması söz konusu değildir. Kızılay civarında bombalı araç aranıyor, bulunamıyorsa, böyle bir risk varsa herkesin uyarılması lazım. Böyle bir ayrımcılık yapılamaz. Amerikan vatandaşlarına dönük ayrımcılık yapıldığı görülüyor. Sorumlular siyah gözlüklerini takarak cenaze törenlerine gelmesin. Onların hesap verme günü gelmiştir.”

12.46 MESAJI

Emir; TÜRGEV’in 13 Mart saat 12.46’da gönderdiği SMS mesajını göstererek bu mesajda ‘’Sevgili öğrencimiz Kızılay civarında aranmakta olan bomba yüklü bir araç olduğu istihbari bilgisini aldık. Kızılay tarafına gitmemenizi rica ediyoruz” yazılı olduğunu vurguladı.

Emir, “Bu doğruysa burada ihmali aşan, kasta varan bir sorumluluk söz konusu. Başta Başbakan ve İçişleri Bakanı olarak bunun siyasi sorumluluğunu üstüne alması gerekiyor” dedi. Ankara’nın Emniyet Müdürlüğü makamının da boş olduğunu savunan Emir, “Cumhurbaşkanı ve Başbakan arasında yetki paylaşımı sorunu var. Bu şehri ve ülkeyi emniyetsiz, istihbaratsız, güvensiz bırakmaya hakkınız yok” dedi.

254 YARALI VAR

Emir, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun da yaralılar konusunda kamuoyuna eksik bilgi verdiğini savunarak, “Sağlık Bakanı ayakta tedavi olanları yaralı kabul etmiyor, bizim hesabımıza göre 254 yaralımız vardır. Ağır yaralıların durumu da ifade edilenden fazladır. Umut ediyoruz ki onlar da bir an evvel sağlıklarına kavuşurlar” diye konuştu.

PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -