Kuzey Teve

betnis giriş
betnis
yakabet giriş

Demirtaş :Tek bir ihaleden 1 milyar dolar cebe indiren adam; din, iman, ahlak pazarlıyor

Demirtaş :Tek bir ihaleden 1 milyar dolar cebe indiren adam; din, iman, ahlak pazarlıyor
263 views
08 Mayıs 2023 - 16:47
Spread the love
Selahattin Demirtaş sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Erdoğan’ı hedef aldı. Demirtaş, “Tek bir ihaleden 1 milyar dolar cebe indiren adam; din, iman, ahlak pazarlıyor” dedi.

İktidara yakın Akşam ve Güneş gazeteleri ile ve Kanal 24’ün de bünyesinde bulunduğu Türk Medya Grubu’nun sahibi Hasan Yeşildağ’ın kardeşi Ali Yeşildağ dün akşam saatlerinde Cevheri Güven’in Youtube kanalında bir video yayınladı. Yeşildağ, Erdoğan’ın ihaledeki bu sürecin ardından 1 milyar dolar aldığını öne sürdü.

RELATED VİDEO

Oyunu değişim için kullan” çağrısında bulundu.

NE OLMUŞTU?

Ali Yeşildağ, 2007’deki Antalya Havalimanı’nın işletme ihalesinde; Çelebi Holding’in dosyasından ‘evrak çalarak’ devre dışı bıraktıklarını ve IC Yatırım Holding’in kazanmasını sağladıklarını belirten Yeşildağ, Erdoğan’ın bu ihale için 1 milyar dolar aldığını iddia etti.

Türk Medya Grubu’nun sahibi iş insanı Zeki Yeşildağ ile Hasan Yeşildağ’ın kardeşi olan Ali Yeşildağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili bazı iddialara yer vereceğini söylediği video serisinin devam edeceğini ve Erdoğan’la ilgili başka iddialar da anlatacağını belirtti.

Yeşildağ, ilk videoda, 2007’de işletme hakkının İbrahim Çeçen’in yönetim kurulu başkanı olduğu IC Yatırım Holding ile Almanya merkezli Fraport şirketinin kazandığı Antalya Havalimanı ihalesiyle ilgili iddialar ortaya attı. Çelebi Holding’de yönetici olan bir tanıdığının kendisine 30 milyon dolar komisyon teklif ederek iktidar nezdinde ihale konusunda yardımcı olunmasını istediğini söyleyen Yeşildağ, bunun üzerine Erdoğan’ın danışmanlarından Mücahit Arslan’la görüştüğünü ileri sürdü.

Yeşildağ, Arslan’ın da kendisine aynı 30 milyon dolar sözü verdiğini belirterek Çelebi Holding’in ihaleyi almaması için karşı tarafı kendi söyledikleri şekilde yönlendirmesini istediğini söyledi.

Yeşildağ, “Çelebi Holding, Antalya Havalimanı için 4 milyar dolar teklif verdi. 5 milyar dolara kadar çıkacaklardı. Verdikleri ihale dosyasından evrak çalıp, eksik evrak diye Çelebi Holding’i ihaleden eledik. İbrahim Çeçen’e 3 milyar dolara ihale verildi. Aradaki 1 milyar doları Tayyip Abi indirdi” dedi. (HABER MERKEZİ)

PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -