Kuzey Teve

betnis giriş
betnis
yakabet giriş

Gazetecilerin aşılanmasında bile ayrımcılık ! Sadece basın kartı olanlar öncelikli grupta

Gazetecilerin aşılanmasında bile ayrımcılık ! Sadece basın kartı olanlar öncelikli grupta
215 views
01 Nisan 2021 - 19:41
Spread the love

Basın kartı olan gazeteciler aşılama programında öncelikli gruba dahil edildi. TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş, “Sadece basın kartı taşıyanların aşılanacak olması yanlış bir karardır” dedi.

Gazeteciler, Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan koronavirüs aşılama programında öncelikli gruba eklendi. Basın kartı taşıyan gazeteciler randevu alarak Kovid-19 aşısını yaptırabilecek. Ancak basın kartı olmayan, kartı iptal edilmiş olan gazetecilere bu öncelik tanınmadı. Konuya ilişkin Evrensel’e konuşan TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş, “Sadece basın kartı taşıyanların aşılanacak olması yanlış bir karardır” dedi.

Sağlık Bakanlığı, basın meslek örgütlerine 15 gün içerisinde gazetecilerin de aşılamada öncelikli grupta olacağını iletti. Ancak bakanlık, hangi gazetecilerin kapsam dışında tutulacağını açıklamadı. Sadece basın kartı olanlar aşı için randevu alabiliyor.

“AYRIMCILIK YAPILMADAN BÜTÜN GAZETECİLER ÖNCELİKLİ GRUBA DAHİL EDİLMEDİ”

Gazetecilerin aşılamada öncelikli gruba dahil edilmesinin olumlu bir gelişme olduğunu ifade eden Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Gökhan Durmuş, “Ancak sadece basın kartı taşıyanların aşılanacak olması yanlış bir karardır.” dedi. Durmuş, şunları söyledi:

“Kamu yararı için gece gündüz çalışan gazetecileri aşılama sıralamasında Sağlık Bakanlığının öncelikli gruplara dahil etmesi olumlu bir gelişmedir. Ancak sadece basın kartı taşıyanların aşılanacak olması yanlış bir karardır. Bu ülkede aktif çalışan basın kartı sahibi sayısı 9 bin civarındadır ancak toplam kayıtlı çalışan gazeteci sayısı 25 bindir. Ayrica bu rakamlara İnternet medyasında ve serbest çalışan meslektaşlarımız dahil değildir. Sağlık Bakanlığının gazeteciler arasında ayrımcılık yapmadan bütün gazetecileri öncelikli gruba dahil etmesi gerekmektedir. Basın kartı konusunda keyfiyetin sürdüğü bir dönemde sadece basın kartı taşıyanlara aşı yapılması doğru olmayacaktır. Bakanlık bu kararını yeniden gözden geçirmeli ve tüm gazetecileri aşılamalıdır.”

TGS, gazetecilere de Kovid-19 aşısında öncelik verilmesini talep eden açıklamalar yapmıştı(İstanbul/EVRENSEL)


TGC: TÜM GAZETECİLERİ KAPSAYACAK ŞEKİLDE SÜRDÜRÜLMELİ

TGC Başkanı Turgay Olcayto, aşılamada eşitlik ilkesinin önemli olduğuna işaret ederek “Sağlık Bakanlığı’nın aşılanma sürecini tüm gazetecileri kapsayacak şekilde sürdürmesini bekliyoruz” dedi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, 25 Şubat 2021’de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya kalabalıklarda, hastanelerde,  zor koşullarda haber için koşturan, muhabir, foto muhabiri ve kameramanların Covid 19’a karşı aşılanmalarını talep eden bir yazı göndermişti. Koca’nın TBMM’de yaptığı açıklamada duyurmasının ardından 31 Mart 2021’den itibaren Basın İş Yasası ile çalışan, basın kartı taşıyan gazeteciler e-Nabız’dan aşı randevusu almaya başladı.

Sağlık Bakanlığı yetkililerinden öğrenildiğine göre Basın İş Yasası ile çalışan, basın kartı taşıyan gazetecilerden başlayarak tüm gazetecilerin aşılanması hedefleniyor. e-Nabız’dan randevu alırken, gazeteciler de Sinovac ya da Biontech aşısı tercihi yapabiliyor.

Başkan Turgay Olcayto gazeteciler için aşılanması kararı verilmesinin olumlu olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Öğrendiğimize göre Basın İş Yasası ile çalışan, basın kartı taşıyan gazetecilerden başlayarak tüm gazeteciler aşılanacak. Bu noktada eşitlik ilkesine özen gösterilmesi son derece önemli. Gazeteci olan tüm meslektaşlarımızın aşılanmasının sağlanmasını bekliyoruz. Gazeteciler salgın sürecinde kalabalıklarda, hastanelerde, yoğun bakım servislerinde görevlerini yapmayı sürdürdü. Yurttaşların yaşadıkları sorunları kamuoyunun gündemine taşıma görevine devam etti. Sağlık Bakanlığı’nın aşılanma sürecini tüm gazetecileri kapsayacak şekilde sürdürmesini bekliyoruz.” (MEDYA SERVİSİ)

PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -