Kuzey Teve

betnis giriş
betnis
yakabet giriş

İyi Parti’de FETÖ’cu tartışması bu kez Rize’ye sıçradı

İyi Parti’de FETÖ’cu tartışması bu kez Rize’ye sıçradı
126 views
16 Ağustos 2022 - 14:12
Spread the love

İyi Parti’de FETÖ’cu tartışması bu ke Rize’ye sıçradı

İyi Parti Rize il başkanı Ayşegül Akyıldız Özyanık FETÖ iltisaklı olduğu iddiasıyla suçlanan Çay TV adlı televizyona geçen hafta ziyarette bulunması parti içerisinde ve kamuoyunda İyi parti de FETÖ’cu tartışmalarını yeniden başlamasına sebep oldu.

“ÖZTÜRK ÖZYANIKI FETÖ’CU OLMAKLA SUÇLAMIŞTI”

Daha önce İl başkanı Özyanık’a FETÖ iltisaklı suçlaması getiren bu eleştirileri nedeniyle partiden ihraç edilen İyi Parti Güneysu eski ilçe başkanı Rıza Öztürk, il başkanı Özyanık’a yönelik suçlamalarını yeniledi kuzeyteve’ye tartışma yaratacak özel açıklamalarda bulundu.

Bilindiği gibi İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun partiye katılmadan önce ‘FETÖ’cü olabileceği konusunda partinin genel başkanı Meral Akşener’i uyardığını açıklamış ve parti de FETÖ’cu tartışmaları başlamıştı.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından İyi Parti Güneysu eski ilçe başkanı Aliriza Öztürk kuzeyteve’ye  il başkanı Ayşegül Akyıldız Özyanık ile ilgili FETÖ’cu suçlamalarında bulunmuş Öztürk’ün bu açıklamaları sonrası il başkanı Özyanık, Öztürk’ü iddialarını ispatlamaya çağırmış ardından Öztürk’ü partiden ihraç etmişti.

“ÇAY TV ZİYARETİ İYİ PARTİDE FETÖ’CU TARTIŞMASINI YENİDEN BAŞLATTI”

Asıl sahibi FETÖ soruşturmaları nedeniyle yırt dışına kaçtığı için, hisseleri diğer mevcut ortakları tarafından devralınarak kapatılma yerine yoluna devam ettirilenFETÖ iltisaklı olduğu öne sürülen ÇAY TV’ye, hakkında FETÖ Dosyası olduğu iddia edilen İYİ Parti Rize İl Başkanı Ayşe Özyanık’ın ziyarette bulunup, fotoğraf vermesi çeşitli kesimlerce bir kripto dayanışması olarak değerlendiriliyor. İYİ Parti il başkanı Ayşegül Akyıldız Özyanık’ın 2019 yılında FETÖ’den yargılandığını söylemesinin ardından görevden alınan İyi Parti Güneysu eski İlçe Başkanı Rıza Öztürk’e göre bu bir FETÖ’cu dayanışması ve bu dayanışmayı organize eden arkada gizli bir el var.

İyi Parti Güneysu İlçe eski Başkanı Rıza Öztürk, il başkanı Ayşegül Akyıldız Özyanık’ın 2019 yılında FETÖ’den yargılandığını, itirafları neticesinde serbest kaldığını, soruşturması/yargılaması devam eden bir dosya üzerinde de gizlilik kararı bulunduğunu iddia etti.

“ÖZYANIK’IN FETÖ DAN HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILDIĞINI İDDİA ETTİĞİ DOSYA NUMARALARINIDA VERDİ”

“AYŞEGÜL ÖZYANIK BENİ NE ZAMAN MAHKEMEYE VERECEK DİYE 2 YILDIR BEKLİYORUM”

İyi Parti eski Güneysu İlçe Başkanı Öztürk,kuzeyteve habere yaptığı özel açıklamalarda İyi parti il başkanı Özyanık’ın AKP iltisaklı il başkanı olduğunu ve iddialarının arkasında olduğunu  ifade ederek şu açıklamalarda bulundu.

“ İki yıl önce sizlerle bir programa çıktım. Bayağı bir zaman geçti, ben siyasetten elimi ayağımı çektim ancak o gün bu gün İyi parti il başkanı Ayşegül Özyanık beni ne zaman mahkemeye verecek diye iki yıldır bekliyorum. Kadından tık yok. Defteri kapadı.

“EN YÜKSEK OYU CUMHURBAŞKANIN KÖYÜNDEN ALDIM BENİ İHRAÇ ETTİ”

Bizi ihraç etti, genel merkezde eli güçlüydü. Rize’nin ben ve Güneysu ekibi, Rize’nin en başarılı ilçesi olmamıza rağmen, cumhurbaşkanlığı seçiminde Rize’de en yüksek oy oranını yakalamış olmamıza rağmen %12,5 oy aldık geçen seçimde, buna rağmen beni ihraç etti fakat ne hikmetse ben hala üye olarak duruyorum. Neticede Ayşegül Özyanık bu konuda hiçbir adım atmadı.

“AYŞEGÜL ÖZYANIK AKP İLTİSAKLI BİR İL BAŞKANIDIR”

Ayşegül Özyanık AKP iltisaklı bir il başkanı olduğu için, Düşünün kongre günü kongreyi kazanıyor, Ankara’dan gelen misafirlere bir yemek ısmarlıyor gidiyorlar. Aynı gün AKP il başkanıyla beraber 2,5 saatlik bir toplantı yapıyor. Onun söylediği haricinde bir şey yapma şansı yok, çalışamaz.

Bunu kendi yanında olan, o gün seçilmiş olan, yönetim kurulu üyeleri arkadaşlar söylüyor, yanında olanlar söylüyor. Ben o toplantıyı yaptığını bilmiyordum, o gün orada olan arkadaşlar söylüyor bunu. Bunu ben söylemiyorum, gerekirse konuşan arkadaşların ismini de veririm. Ayşegül Özyanık AKP iltisaklı bir il başkanıdır bunu kimse inkâr edemez.”

“RİZE’DE KAZIN AYAĞI BAŞKA BUNU HERKES”

Bu yaşananlar sonrası Özyanık genel merkez tarafından soruşturulmuyor mu sorusuna Öztürk; “Onlar bizden daha objektif bakıyorlar herhalde, Rize’de ki rahatsızlık onları fazla rahatsız etmiyor gibi duruyor. Seçilmiş bir il başkanı var, kongrede bunu gönderirsiniz diyorlar. Orada netice itibarıyla birkaç tane samimi olduğu dostu var, onların aracılığıyla çok başarılı bir il başkanı gibi duruyor ama Rize’ye geldiğinde kazın ayağının öyle olmadığını herkes de biliyor.

“BEN KONUŞTUKLARIMIN ARKASINDAYIM ÖZYANIK PARTİYE ZARAR VERİYOR”

İki yıl önce kuzeyteve ekranlarından Özyanık hakkında ortaya attığınız iddiaların doğruluğuna hala inanıyor musunuz? Sorusuna Öztürk;

“O gün konuştuklarımın hepsi doğruydu. Ben kameraların önünde yalan konuşacak bir adama benziyor muyum? O gün konuştuklarımın hepsi doğruydu. O gün konuştuklarım neyse bugün de aynısını söylüyorum. Yalan konuşmak için bir nedenim yok ki. Ben sadece Ayşegül Özyanık’ ın İYİ Parti’ye zarar verdiğini düşünüyordum. O zaten benim dosya numaralarını bildiğimi bildiği için beni disipline sevk etti. Hatta bir ara bana, ben kongreden önce bana dedi ki ‘Bak Ali Rıza Başkan sen bu işleri fazla kurcalıyorsun, ben şimdi atanmışım diye seni görevden alamıyorum ben seçildiğim gün seni görevden alırım’ demişti. Bende işine bak demiştim ona. Zaten beni ihraç etmeyi önceden kafasına koymuştu çünkü ben FETÖ’cü olduğunu bildiğim il başkanıyla yürümem zaten söz konusu olamazdı.Buyursun gelsin bekliyorum onu tam iki buçuk sene oldu aşağı yukarı. Ama bir türlü de ses çıkmadı ondan.”

“GENEL MERKEZ ACELE RİZE İL ÖRGÜTÜNE DİRAYETLİ BİRİNİ GÖNDERMELİ KONUŞMALI”

Genel merkezden bir danışmanın Rize’ye geleceği parti içi tartışmaları yerinde dinleyeceği bilgileri ile ilgili Öztük;

“Aslında genel merkezin buraya dirayetli birini gönderip hem mevcut yönetimdeki arkadaşları hem ilçe başkanlarını hem dışarıda kalan tasfiye edilen partiden kovulan arkadaşları bir araya getirip olayı yüz yüze konuşmakta fayda var. Bundan kaçmanın bir manası yok. Herkes eteğindeki taşları genel merkezin gönderdiği arkadaşın yanında konuşması lazım. Ayşegül Özyanık her zaman ki gibi o gün orada ağlar ve toplantıdan çıkar. Her zaman yaptığı gibi.

Gelecek olan o başdanışmanın benimle bir görüşmesini isterim. Gelsin oturup konuşalım, Ayşegül’ün nasıl bir insan olduğunu izah edeyim ona diyen Aliriza Öztürk, Özyanık hakkındaki iddialarını şöyle sıraladı:

“ÖZYANIK FETÖ SORUŞTURMASI GEÇİRDİ”

Rize İl başkanı Ayşegül Özyanık fetö soruşturması geçirmiştir. Buna ilişkin dosya numarası 2019/7643 Srş. 2020/272 K. Sayılı dosyadır. Zamanında FETÖ ile ilişki ve iltisak bulunduğunu bu dosyada açıkça kendi ifadeleri ile belirtmektedir.

Bir İyi Partili ve Türk milliyetçisi olarak bizi ilgilendiren husus, yargılama neticesinde ceza alıp almamasından ziyade vermiş olduğu ifadede de geçtiği üzere bu ilişki ve iltisaklı derecesidir. Şimdi, daha önceden bu dosya numarasını ve dosya içeriğindeki bilgileri teşkilat başkanı Mustafa Alperen ile paylaştığı için yeniden soruyorum?

1- Liseyi hangi ilde hangi lisede okudun?

2- Çalınmış sorularla üniversiteyi kazandın mı?

3- Üniversitede FETÖ evlerinde kaldın mı?

4- Örgüt yapılanması içerisinde sohbetlere katıldın mı?

5- Örgütten ayrılma gerekçen nedir?

6- İfadende bahsettiğin gibi Örgüt içerisinde katalog evliliğine zorlandığın, ancak bunu reddettiğin için örgütten ayrıldığını belirttin mi?

7- Senin soruşturma geçirmeni sağlayan, senin ismini veren şahısların AKP de siyaset yapmış kişilerin birinci derece yakınların olduğu doğru mu?

8- Bu sorduğum soruların cevapları ve daha fazlası yukarıda dosya numarasını belirttiğim soruşturma dosyasında mevcuttur. Ben dosya numarasını ve içeriğini kamuoyu ile paylaşıyorum. Sen bu dosyada verdiğin ifadeyi bizimle paylaşacak mısın?

9- 2019/7643 Srş. 2020/272 K. Sayılı dosya. Böyle bir dosya numarası yok mu diyeceksin. Var benimle ilgisi yok mu diyeceksin?

10- Paylaşmaktan imtina edersen, benim söylediklerimin doğruluğu tartışılmazdır. Şimdi her konuda olduğu gibi bu konuda da samimiyetsiz ve doğruları inkâr eden tavrından vazgeçmemişsin

10- 2019 da başlayan ve 2020 de biten soruşturmayı, senin hesabına göre 2017 de paylaşmam mümkün olmadı. Senin hakkında suç duyurusunda bulunmamı tavsiye ediyorsun. Sen benim hakkımda suç duyurusunda bulunabilir misin?

Benim hakkımda suç duyurusunda bulunursan, toplanmasını isteyeceğim deliller arasına senin gizli FETÖ dosyanın eklenmesini isteyeceğimden mi çekiniyorsun?

11- Ayrıca iftira attığımı söylüyorsun. Gerçekleri söylemenin iftira suçunu oluşturmayacağını bilmiyor musun?

“KARANLIK GEÇMİŞİN BİZİ RAHATSIZ EDİYOR”

Partimiz ve il teşkilatımızın topluma açılan yüzleri, geçmişi ve geleceği ile aydınlık yüzler olmalı ki aydınlık yarınlara yürüyelim.

Ayşegül özyanık olarak senin karanlık geçmişin bizi rahatsız ediyor. Halen daha delil ispat arayanlar bu dosyanın akıbetini sorsun. Vermiş olduğu ifadeyi istesin.

Bir fetöcünün fetöcü olduğu daha nasıl ispat edilir

PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -